www.anarkismi.net/kapis/

Kapinatyöläinen #40b - 2007

 

Pääkirjoitus

 

Kuten varmaan huomasit, käsissäsi oleva Kapinatyöläisen numero on 40b. Jos olet missannyt vappunumeron 40 light, voit tilata oman kappaleen Tasajaolta hintaan 2 euroa (mailiosoite alla).

Kapiksessa on viime vuosina ollut tapana antaaa jokaiselle numerolle oma erityisteema, jolle on pyritty omistamaan noin puolet lehdestä. Olemme nyt ainakin toistaiseksi luopuneet tästä käytännöstä, antaen juttuideoiden jälleen syntyä täysin spontaanisti. Lehden sisältö on entisestään monipuolistunut ja tekijäkaarti kasvanut niin uusilla kuin vanhoillakin nimillä. Kaupungit, tunturit, sademetsät; arkeologia, science fiction, psykiatria; kadut, vankilat, työpaikat; huumori, politiikka kulttuuri; nykyhetki, historia, tulevaisuus. Kaikki nämä asiat ja paljon paljon muuta voi bongata lehden sivuilta.

Punaisena lankana toimii luonnollisestikin anarkismi; taistelu sortoa, eriarvoisuutta ja avuttomuutta vastaan. Vapaus, tasa-arvo ja itsehallinto eivät ole pelkkiä unelmia, vaan asioita, jotka ovat koko ajan käden ulottuvilla, kun vain uskallamme tarttua niihin.