Seuraavat ruoanjaot Kauppatorilla maanantaina 17.10. ja lauantaina 19.11. Tervetuloa syömään!Turun Ruokaa ei aseita -ryhmä
ReA_2
ReA_3
ReA_4
ReA_1
ReA_5
ReA_6
ReA_7
ReA_8
Mikä on Ruokaa ei aseita?

Miljoonat ihmiset näkevät maailmassa nälkää samaan aikaan kun asevarusteluun käytetään mielettömiä summia. Ruokaa ei aseita -tapahtumien tarkoitus on kiinnittää huomiota tähän tosiasiaan jakamalla ihmisille ilmaista ruokaa. Ruoka on kasvisruokaa, koska lihateollisuus edesauttaa omalta osaltaan kolmannen maailman nälänhätää, kun viljelykelpoista maata käytetään tuhlaavasti karjankasvatukseen. Käytämme ruoan valmistuksessa kaupoilta ja yksityisiltä saatua ylijäämäistä ruokaa, ja näin haluamme kritisoida sitä valtavaa ruoan määrää, mikä heitetään päivittäin pois.

Ruokaa ei aseita -tapahtumien aihe on ajankohtainen myös Suomessa. Kaikkein heikoimmassa taloudellisessa asemassa olevien ihmisten toimeentuloa kiristetään jatkuvasti. Talouskasvun hedelmät eivät jakaannu missään suhteessa tasaisesti ja leipäjonot näyttävät lähitulevaisuudessakin olevan arkipäivää. Samaan aikaan päättäjät ohjaavat lisää rahaa asevarusteluun, vaikka useimmat myöntävät, että sotilaallisen selkkauksen vaara Suomen lähialueilla on lähes olematon.

Mistä kaikki alkoi?

Suomen Ruokaa ei aseita -toiminta on osa kansainvälistä sodanvastaista Food Not Bombs -liikettä, joka syntyi Yhdysvalloissa vuonna 1980 vastalauseena kylmän sodan ydinasevarustelulle. Tällä hetkellä Ruokaa ei aseita -nimellä toimivia ryhmiä on lähes kahdessasadassa kaupungissa ympäri maailman. Ruokaa ei aseita -tapahtumia on Suomessa järjestetty tähän mennessä yli kymmenessä kaupungissa.

Entä Turussa?

Turussa Ruokaa ei aseita -toimintaa on järjestetty vuodesta 1999 saakka. Olemme jakaneet ruokaa kymmeniä kertoja Turun kauppatorilla, Itäkeskuksessa ja Lausteella. Ruokaa ei aseita -tapahtumat ovat hyvä keino kansalle kokoontua ilmaisen ruoan pariin keskustelemaan yhteiskunnallisista asioista, tai muuten vain vaihtamaan ajatuksia.

Kuka näitä tapahtumia järjestää?

Ruokaa ei aseita -ryhmän toimintaan ovat kaikki tervetulleita. Ryhmä ei ole puoluepoliittisesti tai uskonnollisesti sitoutunut, vaan toimii vapaaehtoisperiaatteella jolloin kaikki voivat toimia kiinnostuksensa mukaan. Vaikka et haluaisikaan olla mukana tapahtuman järjestämisessä, niin apusi voi olla korvaamatonta. Jos sinulla sattuu olemaan ylimääräistä ruokaa, otamme sitä mielellämme vastaan.

Turun Ruokaa, ei aseita -ryhmä:
Sähköposti: rea_turku@yahoo.se

http://www.anarkismi.net/reaturku
http://www.aseistakieltaytyjaliitto.fi/rea
http://www.foodnotbombs.net
http://www.fnbnews.org

Turun Ruokaa ei aseita - ryhmä jakaa ilmaista kasvisruokaa kuun kolmannen viikon lauantaina  klo 12 Kauppatorilla. Olemme jakaneet ruokaa Varissuolla, Lausteella ja erilaisissa tapahtumissa.

Ota yhteyttä ja tule mukaan kokkailemaan ja jakamaan ruokaa !